Joyzine.se


Recension - Skiva

Despite
Clenched, 2010
Skivbolag: Dozer Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2010-11-07
Hemsida: myspace.com/despitegbg

Det ligger något outsägligt sorgligt över att det år 2010 framstår som ett starkt försäljningsargument att en skiva spelats in utan något fusk. Men så är det i realiteten. Despite gör en stor poäng av att ”Clenched” spelats in utan triggade trummor, samplingar eller avancerat Pro Tools-polerande och får det faktiskt att framstå som genuint.

Inte för att det spelar så där värst stor roll för själva musiken. Jag tror inte det hade varit någon större skillnad på ”Clenched” om den studioputsats hårdare än vad som nu är fallet. Låtmaterialet och stuket är ju ändå precis detsamma. I sann göteborgsk anda fortsätter Despite att precis som på debuten ”In Your Despite” hamra tvåtakt och thrashbestruken västkustmetal. Ni har hört det förut.

Jag blir faktiskt lite besviken. Hade någonstans väntat mig att det här bandet skulle kunna utvecklas och bjuda till mer på sin uppföljare. Istället känns det som att göteborgarna står och trampar vatten med sina rakbladsriff och de riktigt minnesvärda låtarna lyser med sin frånvaro. Det räcker således inte med att spela in utan fusk för att en platta ska bli lyssningsvärd.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

The Resistance
Despite (2009-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner