Joyzine.se


Recension - Skiva

Despite
In your despite, 2009
Skivbolag: Tractor Productions
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2009-04-09
Hemsida: www.despite.se

Vad som för majoriteten av alla band skulle ha varit ett bortslarvat, instrumentalt intro dyker för Despite upp som spår nummer fyra, mitt i skivan. Mechantical är ett storslaget orkestralt (nåja, konstgjort) spår som för tankarna till filmiska scenarier och soundtrack (The Rock någon?) och som inte minst fungerar som en väldigt effektfull andningspaus.

Så mycket mer annorlunda än så blir det emellertid inte på ”In your despite”. Despite kommer från Göteborg och de spelar metal. Då förstår ni. Tvåtakt och ettriga riff står på agendan och Alex Losbäck Holstad skriker fläskigt med bravur över kompositionerna nallade rakt av från At The Gates-skolan.

Despite gör helt rätt. De är förbannat duktiga på att yxa fram bra västkustdödslåtar så varför skulle de inte göra det? Jag ställer mig snarare frågande till varför debutalbumet bara innehåller sju låtar (ja, rent av sex om man räknar bort det omnämnda mellanspelet Mechantical). Utan att ha någon tidigare skiva på marknaden borde det definitivt ha funnits material att ösa ifrån. Snålt är bara förnamnet. Även om kvalitet framför kvantitet naturligtvis är ett motto som bör efterlevas.

Och så var det, det här eviga tjafset om att kultsångaren Knut Agnered från Galenskaparna och Aftershave gästar plattan. Ni har kunnat läsa det i varenda musikpublikation värd namnet. Men nej, lika uppseendeväckande som hans namn är på papperet, lika utstående är knappast den låt, MindPlague, han besöker. Och så var det med den saken.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

The Resistance
Despite (2010-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


muppet, 2009-04-11 13:34:23 (80.73.62.139)

trökit att allting ska jämföras med göte metal! är det månne ett recensent problem? metal är ju annars rätt så globalt!!!

Alex, 2009-04-09 17:58:20 (87.96.173.136)

7 spår till priset av en Mini-cd... Inte är väl det snålt???

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner