Joyzine.se


Recension - Demo

Boyii Black Belt/Neighbourhood Psychos
Split
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2001-10-10
Hemsida: -

De två banden BoyII Black Belt och Neighbourhood Psychos slår sin smutsiga rockbyk ihop och bjuder här på en stencool Cd-split. Själva beskriver de sig som band på frammarsch och drar paralleller mellan sin egen musik och Bad Religion och Green Day. Jag håller med tillfullo. Det där lite popiga men ändå punkiga rocksoundet som representerar de två kända orkestrarna finns inte minst i BoyII Black Belts låtar. Dock utan att det doftar plagiat. Med den här demon i ryggen är något annat än en bejublad marsch mot toppen en omöjlighet.

Neighbourhood Psychos kör lite mer sluddrig rock n´roll än splitkollegorna och det ger demon en härlig kontrast. Båda banden representerar samma musikgenre, men BoyII Black Belt har en glasklar ljudbild. Båda banden har dessutom fått till kanonlåtar som verkligen sätter sig på hjärnan och envist vägrar släppa taget. I wanna be Chevy Chase (BoyII Black Belt) och Through bleeding eyes (Neighbourhood Psychos) är otroliga låtar som kommer snurra väldigt flitigt I min Cd-spelare.

Jag har egentligen bara en sak att utbrista efter att ha njutit med den här demon: Ge mig mer! Båda banden låter väldigt bra, men i slutändan är det BoyII Black Belt som drar det längsta strået. Främst på grund av något bättre sång.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner