Joyzine.se


Recension - Skiva

The Little Ones
Morning Tide, 2008
Skivbolag: Heavenly Recordings
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2008-07-30
Hemsida: www.wearethelittleones.com

I samma stund som Freddie Mercury kastar sig ner på knä och förkunnar att indiepop och svenska rockgossar är det enda han någonsin brytt sig om ger jag upp. Det finns ingen mening med att försöka definiera det här. De totalt osammanhängande referenser som far som missiler kring mitt förvirrade huvud behöver inte kategoriseras. De behöver inte genrebestämmas eller teoretiseras till att ha någon särskild mening. När Freddie Mercury reser sig och säger att det trots allt var när John Lennon ingick partnerskap med Brian Wilson som alla bitar föll på plats för honom konstaterar jag kort och gott att The Little Ones är fantastiskt bra.

De som ändå hugas att sätta en etikett på ”Morning Tide” sluter sig förmodligen till powerpop, men det här Kaliforniengänget är som ni förstår av min svamliga inledning så oerhört mycket mer. De svarar för gränsöverskridande musik utan behov av en etikett. Pop javisst, melodierna är gulliga, många gånger omöjliga att sluta tralla på, men The Little Ones laddar sin musik med så mycket mer sprängkraft.

Queens rockoperavibbar finns här, en dunst av sur indiepop smyger sig på, The Wannadies aviga rockmusik hörs här och var och mitt i allt det glada kan man faktiskt upptäcka fragment som skulle kunna vara nallade hos Border Daniel. Men framförallt handlar ”Morning Tide” väldigt mycket om Beach Boys och The Beatles.

Men det låter aldrig gammalt. ”Morning Tide” är vad som skulle bli resultatet om Wilson och Lennon stannade i sängen och komponerade musik tillsammans en gullig söndagsmorgon och sedan lät sina brokiga vänner komma med smakråd. Då förstår ni att jag är helt hänförd när vackert lunkande sistaspåret Farm Song klingar ut.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner