Joyzine.se


Recension - Live

The Gaslight Anthem
West Coast Riot, Göteborg
2009-06-25
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2009-06-28
Hemsida: myspace.com/thegaslightanthem

Parkway Drives sångare Winston McCall står bredvid mig och sjunger med i så gott som varenda textrad spelningen igenom. Han verkar väldigt nöjd med New Jersey-gängets spelning. Jag kan inte påstå att jag är av samma åsikt. Hade det inte varit för ett väldigt starkt låtmaterial hade The Gaslight Anthem varit sövande trista som liveakt. Samtliga fyra bandmedlemmar agerar nämligen precis som om de stod och repade i något garage någonstans.

Jänkarna släntrar smått ointresserat upp på scenen några minuter före utsatt tid och börjar spela. Sedan är det precis vad de gör i sina fyrtiofem minuter. Frontmannen Brian Fallon tar sig tid att säga något till sin publik vid ett ynkligt tillfälle och hans bandkamrater står som fastvuxna i scengolvet. Låt efter låt avverkas utan mer än några sekunders pauser och Fallon tittar tomt rakt ut i luften istället för på sina fans. Det känns blasé och nästan lite arrogant. Det är ju trots allt punkig rock och inte någon inåtvänd imagemusik vi snackar om här.

Men så var det, det här med låtmaterialet. The Gaslight Anthem har en hel uppsjö med riktigt bra låtar och det är på dem konserten lever. Jänkarna må vara trista att titta på, men de låter bra och har en bitterljuv ton i sina kompositioner som räddar konserten från att haverera. Däremot tror jag att Winston McCall är minst lika glad när han sitter hemma och sjunger med till sina plattor än när han ser The Gaslight Anthem live.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Årets bästa 2013 enligt Mikael Mjörnberg
Årets bästa 2012 enligt Mikael Mjörnberg
The Gaslight Anthem (2014-01-01)
The Gaslight Anthem (2012-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner