Joyzine.se


Recension - Skiva

The Gaslight Anthem
The B-sides, 2014
Skivbolag: SideOneDummy
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2014-01-13
Hemsida: www.thegaslightanthem.com

2013 var året då jag lyssnade så där osunt mycket på The Gaslight Anthem att det nästan blev löjligt. Det började egentligen redan i slutet av 2012 och sen kröp sig bandet bara närmare och närmare hjärteroten innan allt briserade i en fantastisk timme under stålgrå himmel på Bråvallafestivalen förra sommaren. Då brände glädjetårarna i ögonvrårna. Då var musik så vacker som bara musik som talar till alla sinnen kan vara.

Med andra ord kan man kanske tänka sig att mitt sinne är fördunklat och att nostalgiskt vackra minnen gör mig partisk när jag med dunkande hjärta kastar mig över promotionexemplaret av ”The B-Sides”. Men icke.

När det kommer till att göra en skåpsrensning skiljer sig The Gaslight Anthem knappast från några andra orkestrar. När de samlar alternativa inspelningar som gjorts mellan åren 2008 och 2011 blandas högt med lågt på ett sätt som brukar vara brukligt när det som valdes bort i ett första skede ska sammanfattas.

Så som det även brukar vara är ”The B-sides” fylld med livetagningar, några akustiska versioner av hitlåtar och ett gäng covers. Det är intressant och det har ett kuriost värde, men inte så mycket mer än så.

Hur mycket jag än älskar Brian Fallons röst tycker jag inte att halvsvajiga livetagningar av halvsvajiga låtar är jättekul och studiospåret She Loves You är knappast något av gruppens starkare alster.

De akustiska versionerna av några av de stora låtarna (inte minst The 59 Sound) har stort värde, men jag sorterar ändå helst undan den här garderobsrensningen ganska snabbt i ivrig längtan efter ett nytt, fräscht studioalbum.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Bråvallafestivalen 2013 - en succé
Årets bästa 2012 enligt Mikael Mjörnberg
The Gaslight Anthem (2009-06-25)
The Gaslight Anthem (2012-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner