Joyzine.se


Recension - Demo

Dryasdust
S/t
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2012-11-04
Hemsida: www.dryasdust.bandcamp.com

Den här retrorockvågen som fått Graveyard som affischnamn är sedan länge uttjatad och har drabbats av sådan inflation att man blir less bara av dess omnämnande. Moderna band som odlar skägg, luktar svett och envist hävdar att rockmusik ska spelas som den gjordes på 60- och 70-talet är bara så ledsamt kliché som det bara kan bli. Nyhetens behag har sedan länge spelat ut sin roll och lämnat en fadd smak efter sig.

Men så dyker det upp ett band som finska powertrion Dryasdust och sveper alla sådana där bittra konstateranden av banan. Finnarna svarar på sin självbetitlade demo för allt det där som jag omnämner ovan, men gör det med sådan energi, frenesi och spelglädje att det inte går att motstå.

Musiken är satt live i studion och det riktigt fräser om de fem låtarna. Det är energisk retro ut i fingerspetsarna med ett sådant driv att jag finner mig själv sittande med ett fånigt leende på läpparna. Det kan hända att sången på vissa ställen blir lite väl ansträngd, men i det stora hela är Dryasdust en mer än angenäm upptäckt. Det är drivet och spelglädjen som gör det. Det låter som om trion inte (som många genrekollegor) beräknat en ton utan bara kör och ser vart musiken för dem.

Klart starkast är Losing Hold, men hela demon förtjänar en lyssning (gör det på bandets bandcamp-sida). Kanske finns det ett visst hopp för den där retrorocken trots allt.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner