Joyzine.se


Recension - Skiva

Leaders Off
Yr band sucks, 2012
Skivbolag: Häleri Records
Av: Erik Hammarström
Publicerad: 2012-10-27
Hemsida: leadersoff.tumblr.com

Ganska kaxig titel från Vänersborgs-gänget Leaders Off, men frukta inte, de är inte de tama The Hives-kopior som namnet antyder. ”Yr band sucks” börjar med hurtiga City With No Luck som närmast påminner om tidiga The (International) Noise Conspiracy, men det visar sig att skenet bedrar rejält för bandet saktar snabbt ner farten ordentligt i de följande spåren. Med blandat resultat.

För ofta framstår bandet ganska lamt, men när de saktar ner tempot ännu mer och bjuder på både instrumentala spår och akustiska ballader blir jag helt plötsligt intresserad. Här finns det en hel del intressanta trådar att rycka i, men tyvärr är dessa tillfällen alltför tunnsådda och den sega rocken i medeltempo visar sig vara det killarna vill satsa på.

Sammanfattningsvis är ”Yr band sucks” en ojämn upplevelse med några intressanta experiment som tyvärr visar sig vara just experiment, och en hel del snygga refränger som inte lyckas överskugga det faktum det finns en hel del riktiga lågvattenmärken. Mitt tips är att satsa på en sjutummare nästa gång, då skulle mycket av det överflödiga kunna skalas bort och jag tror att Leaders Off skulle kunna visa sig vara ett riktigt kanonband. Men det är något som inte riktigt märks på ”Yr band sucks”.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Leaders Off
Leaders off (2010-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner