Joyzine.se


Recension - Live

Marilyn Manson
Metaltown, Göteborg
2012-06-15
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2012-06-17
Hemsida: marilynmanson.com

När kändes Marilyn Manson riktigt relevant senast?

Det är en fråga som man inte kommer ifrån när en lönnfet och dåligt artikulerande Brian Warner svassar fram över scenen och tycks vara så där lagom ointresserad. Han mumlar och svamlar och knarrar och tappar allt som oftast dynamiken i sina låtar.

Frågan är berättigad, för exakt så här var det ju även senast skräckrockaren besökte Metaltown. Då genomförde han en nonchalant och i det stora hela tämligen ointressant spelning. Fredagskvällens besök vid Säve galoppbana känns lite som en oönskad repris. Ska Marilyn Manson fungera måste showen vara laddad med energi och dekadens, inte avmätt slöhet.

Det är lite synd för det låter ändå ganska bra. Kompbandet levererar och låtar som The Dope Show och Rock Is Dead får naturligtvis ett stort bifall från en publik som i alla fall till vissa delar uppenbarligen tycker att det fortfarande finns någon form av sensationsvärde i Marilyn Manson. Själv tycker jag mest att de trick veteranen tar till för att chocka känns gamla, trötta och sedda. På sättet han agerar på scenen kan man lätt dra slutsatsen att det är en åsikt han själv instämmer i. Jag anar att till och med Brian Warner är trött på alter-egot Marilyn Manson.

Så när kändes denne en gång så provocerande herre relevant senast?

Svaret på den frågan är att det var bra länge sedan och att festivaler borde sluta ödsla surt förvärvade gagepengar på sådana här halvmesyrer till föredettingshower.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Metaltown på väg att bli ett nytt Sweden Rock
Årets bästa 2012 enligt Mikael Mjörnberg
Marilyn Manson (2009-06-27)
Marilyn Manson (2009-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner