Joyzine.se


Recension - Skiva

Ebon Tale
Sit Down, 2004
Skivbolag: Dusklight Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2004-10-12
Hemsida: www.ebontale.net

Varför tycker folk att det är så otroligt trevligt med gnällsång? Upphetsningen tycks bli ännu större om gnällandet dessutom är lite falskt och jag förstår absolut ingenting. Ebon Tale hakar gladlynt på trenden, men nöjer sig inte med det utan lägger även en knastrig matta av distorsion över sången. Ärligt talat låter det rätt illa.

Rent musikaliskt låter debutsingeln ”Sit Down” som ett möte mellan Hole och Sahara Hotnights. Det är möjligt att Frida Franzéns raspiga rockstämma lurar mig något i den riktningen, men jag känner ändå att jag är ganska rätt ute i det påståendet. Hur som helst är det en trist och föga tilltalande låt. Då räddas singeln av andraspåret This 6 year old feeling. En utdragen och meditativ flumorgie som sakta byggs upp för att mynna ut i bångstyrigt larmande. Ett konststycke som visar att Ebon Tale kanske borde satsa på sådant flummande framför att skriva ”riktiga” låtar.

Dusklight Records som ger ut singeln är bandets eget bolag och det känns lite elakt att säga det, men jag är tveksam till om något annat bolag skulle vara intresserat. Sit Down har i mina ögon inget som är tilltalande alls. Men det är klart, några ovårdade indiepopkids köper säkert konceptet ändå.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Ebon Tale (2004-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner