Joyzine.se


Recension - Demo

Ted
S/t
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2004-10-19
Hemsida: www.tedmusic.com

Jävla Ted!! Varför envisas ni med att pilla in några oengagerande utfyllnadsspår på denna niolåtarsdemo? Hade det inte varit för dessa små dippar hade inspelningen varit helt fantastisk.

Större delen av speltiden levererar Ted från huvudstaden melodidriven pop med precis rätt dos melankoli. Det är sådan musik som får folk att börja längta efter kärlek så här i höstmörkret. Musik som får vemodet att frodas i kroppen och musik som bara är så där påträngande att man inte vet om man ska hänge sig helt eller känna sig lite besvärad. Ted berör och de gör det på djupet.

Stockholmarna påminner lite om teveannonserade Keanes mest lågmälda och melankoliska stunder, men har mitt i den känsliga popmusiken ett någorlunda eget uttryck. Att det handlar om ett av de vassaste popbanden (när vi snackar nedstämd balladpop och inte hej kom och hjälp mig uselt Håkan Hellström-trams) i Sverige för tillfället råder det ingen tvekan om.

Men som sagt, det finns några sega spår. Nio är minst två för mycket och Ted biter sig lite i svansen med sin långa speltid. Annars är allt bara frid och fröjd. Ted skulle kunna gå hem hos den stora massan med rätt uppbackning. Utan att behöva tumma på sin integritet bör kanske tilläggas.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Bahnhof
The Resistance
The Haunted (2003-01-01)
April (2008-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner