Joyzine.se


Recension - Live

Black Bonzo
Trästockfestivalen
2009-07-16
Av: Johan Norström
Publicerad: 2009-07-24
Hemsida: www.blackbonzo.com

Förseningar har lett till att Black Bonzos tredje album ”Guillotine Drama” inte hunnit släppas i tid till bandets spelning på Trästockfestivalen. Detta hindrar dock inte bandet från att premiera material från den kommande skivan, vilket leder till att spelningen blir lite av en förhandslyssning. Och precis som Black Bonzo själva uttryckt det är det nya materialet tyngre och hårdare, och dessutom verkar det ligga bättre för sångaren Magnus Lindgren som lyckats hitta en intensitet i sin röst som inte funnits där tidigare i samma utsträckning. Överhuvudtaget lyser bandet av självsäkerhet och intensitet och jag tror aldrig jag sett Black Bonzo ha såhär roligt på en scen förut.

Spelmässigt är det i stort sett klanderfritt, även om någonting i den enorma klaviaturparken rundar mest hela tiden, men en bit in i tiden lyckas nya klaviaturspelaren Klas Holmgren mörka detta genom att gissningsvis stänga av den felande länken. Stämsången sitter som gjuten och framförallt basisten Anthon Johansson utmärker sig och ger en lysande färgning till Lindgrens leadsång.

Mot konsertens slut bjuder Bonzo även på några gamla örhängen och avslutande Jailbait, som delar av publiken ropat efter hela konserten, är tamejtusan en av 2000-talets bästa rocklåtar. I alla fall live. Emellertid så är det ett problem för den här recensenten att spela så mycket osläppt material. Trots att det låter mer spännande än de äldre låtarna så tappar jag intresset en smula och det finns väldigt mycket jag saknar denna torsdagkväll.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Trästockfestivalen 2009
Black Bonzo (2007-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Kalle, 2010-01-04 03:12:51 (87.96.185.68)

Black Bonzo lirar på the cave rockclub i sthlm/ sundbyberg 23 jan!

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner