Joyzine.se


Recension - Live

Robyn
Popaganda, Stockholm
2010-08-27
Av: Eva Linde
Publicerad: 2010-08-28
Hemsida: www.robyn.com

RobynHon startar en kvart försent, men som kvällens diva ger vi henne all rätt. Hon gör en, ska vi kalla det kosmisk, entré framför några vindsnurror. Men det är egentligen bara det introducerade orden som har den känslan, Robyn själv känns befriande normal i jeansjacka och tajt dräkt.

Och hon bevisar direkt att hajpen runt henne inte är överskattad, hon har sin publik med sig från första stund. Hon inleder med det färska spåret Fembot och trots att det är slutsålt och packat med folk dansar hela publikhavet med. Ja, publiken går i gång på varje rörelse Robyn gör denna kväll.

Med det sagt, håller heller inte Robyn tillbaka en sekund. Hon utnyttjar hela scenen och dansar frenetiskt spelningen igenom. Man kan inte annat än att imponeras av det scengeni denna rutinerade popdrottning nu besitter. Det känns fullt naturligt att det är Robyn som får avsluta den första kvällen på Popaganda. Det här är hennes kväll. Hon svävar lite högre än alla andra och det märks att många är på plats på Eriksdalsbadet främst för hennes skull.

Hon inleder med två spår från hennes senaste skiva ”Body Talk pt. 1” som i september får sin uppföljare, först alltså Fembot och så Cry when you get older. Innan hon sedan också spelar Dancing On My Own och Hang With Me flirtar hon med Stockholmspubliken via Teddybears Cobrastyle - något den helt går igång på.

Hennes olika samarbeten låter hon ta extraplats, som Röyksopp-hiten The Girl And The Robot och Kleerups With every heartbeat som hon väljer att avsluta hela spelningen med.

Att hon valt att döpa sin trilogi till ”Body Talk” blir fullt naturligt när man ser henne live. Robyn säger egentligen inte många ord överhuvudtaget utan det är just kroppen och musiken som får säga sitt. Allra tydligast blir det kanske när hon gör Don't Fucking Tell Me What To Do där hon inte ens går fram till micken utan istället bjuder på ett stort skådespel som inleds med att hon skalar en banan.

Det är en helt klart välregisserad spelning och för att verkligen bjuda in alla spelar hon också den något äldre singeln Be Mine som inte får någon att inte vilja haka på. Ja, det känns som Robyns kväll. Och Stockholms. En stor och kärleksfull comeback i hemstaden för popundret.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Popaganda 2010
Årets bästa skivor 2010 enligt Christian Stenbacke
Robyn (1999-01-01)
Robyn (2008-07-03)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner