Joyzine.se


Recension - Skiva

Stormfågel
Ett berg av fasa, 2007
Skivbolag: Cold Meat
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2007-10-09
Hemsida: www.stormfagel.com

I min soffa sitter ett gäng fullt utrustade riddare som skålar i rusdryck och skrålar över den traditionsenliga juldagsreprisen av Ivanhoe. Eller nej, så är det inte. I själva verket sitter de bleka, hunsade av en uppretad husfru som tycker att de burit sig illa åt. I ena hörnet står en dåligt utbildad skolkör och framför dem ligger två 70-åriga alkoholister som muttrar snaps- och godnattvisor om vartannat.

Ni förstår grejen, ”Ett berg av fasa” är ett hopkok av en mängd mindre välljudande infall. Medeltidsorkestrering hit, strama trummor dit och hela tiden taskig sång på ungerska över det hela. Neofolk körs ihop med trevande ambientförsök och jag blir bara ruggigt trött på det hela. Det låter inte det minsta vitalt, bara enerverande.

Värst av allt är Eva Mags hiskeliga sångröst. Det är möjligt att Stormfågel gjort ett bättre intryck med en sångerska som faktiskt kunde sjunga på riktigt, men jag är tveksam. Influenserna som finns på ”Ett berg av fasa” borde kunna låta bra tillsammans, men i gruppens händer går det inte ihop. Det hela blir bara jobbigt. Det finns betydligt mycket vassare akter i Cold Meat-stallet som ni borde sikta in er på.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner