Joyzine.se


Fem korta

Popadelica

Fem korta frågor till Per-Magnus Söder, pressansvarig för endagsfestivalen Popadelica i Huskvarna…

Efter två framgångs- rika år är det nu dags för ett tredje, kan besökarna förvänta sig några förändringar i år?
En del förändringar på området. Fler alternativ på mat. Några överraskningar. Fokus på musiken, precis som tidigare.

Vad gör Huskvarna till en perfekt plats att stå som värd för en festival?
Bra geografiskt läge, bra övernattningsmöjligheter i hela kommunen, vätterutsikt från festivalområdet, klassisk mark - en folkpark där bland annat halva Ebba Gröns liveplatta spelades in!

Hur stora är bokningar som dem av The Hidden Cameras och Kings Of Convenience för Popadelica?
Det är de största hittills. Om man gör en jämförelse kanske det är som när Hultsfred bokar Rage Against The Machine!? För oss handlar det i och för sig inte om storleken på banden, utan vi har bokat dem på grund av den musikaliska kvaliteten. För oss är det lika viktigt att lyfta fram de mindre kända akterna, det är lite vårt signum. Vi hoppas att folk hittar nya musikaliska upplevelser på Popadelica.

Ni har även bokat in ett gäng mer metalliska band, hur rimmar det med det övriga konceptet? Hur har reaktionerna varit på detta?
Vi har varit inne på att boka några tyngre akter även tidigare, men först i år tagit klivet. Vi tror att folk kan uppskatta både hårt och mjukt. Popadelica är ett smörgåsbord med kvalitativa liveakter oavsett genre. Blir det helt fel med de fyra hårda akterna, får vi ta ett steg tillbaka i de funderingarna till nästa år. Reaktionerna har varit lite blandade än så länge, flera som tycker det är bra och en del som inte riktigt har förstått. Det vore intressant om alla som inte hört exempelvis Cult of Luna verkligen gör en ansträngning att lyssna in sig och våga upptäcka något nytt - det är också en del av Popadelica - en nyfiken-på-känsla! Hur många har koll på att delar av Cult of Luna har spelat med Tiger Lous kompband? Vi vill inte sätta gränser.

Lista fem drömbokningar till Popadelica.
Pratar vi drömmar så ligger en återförening av The Smiths närmast till hands...men för övrigt är det omöjligt att svara på. Kings of Convenience och Hidden Cameras var ju bokningar vi drömde om för några år sedan och nu är de verklighet, så risken är att vi avslöjar kommande års artister redan nu...

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Av: Mikael Mjörnberg 2008-03-25
Foto: Popadelica
Hemsida: www.popadelica.se

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner