Joyzine.se


Recension - Live

Chemical Brothers
Way Out West, Göteborg
2010-08-14
Av: Moræa Myrgren
Publicerad: 2010-08-23
Hemsida: www.thechemicalbrothers.com

Att man låter The Chemical Brothers vara avslutande headliner för årets festival är inte konstigt. Slottsskogen förvandlas på några sekunder till ett rave när big beat-duon intar scenen. I ett hav av neonfärger och laserstrålar slår tusentals nävar i luften till de pulserande beatsen.

Som liveband kan DJ:s lätt bli tråkiga i längden, men Chemcial Brothers kompenserar med maffig ljus- och videokonst som förstärker den psykedeliska showen. När bautahiten Hey Boy Hey Girl kommer igång dansar stora skuggfigurer på fonden och intensiteten som tycktes vara på max stiger ytterligare.

Ed Simons första stapplande steg in i musikvärlden gick genom musikalen, medan Tom Rowlands utvecklade ett stort intresse för säckpipor under sin tid i pojkskolan. Om deras projekt Chemical Brothers finns det ingenting som låter vare sig musikal eller säckpipa och kanske är big beat-genren som utvecklades under 90-talet ett säkrare framgångsrecept. För Ed och Tom har det i alla fall fungerat, det kan alla som var i Slottsskogen den 14 augusti 2010 intyga.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Way Out West 2010
Festivalgudarna måste vara tokiga!

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner