Joyzine.se


Recension - Demo

Sugarfee
It's in you head now
Av: Marcus Ulvsand
Publicerad: 2010-11-18
Hemsida: sugarfee.se

Lundakarnevalen 2006. Det är regnigt, och jag slåss med 500 andra lundastudenter om att få stå längst fram på The Sounds. Dit vandrar mina tankar när jag hör Västeråsbandet Sugarfee, och deras demo "It's in your head now", och det är inte konstigt. Faktum är att Sugarfee har många likheter med The Sounds, och ännu fler med The Sounds live. 

Trots att jag 2006 under större delen av konserten låg under publikhavet, nerbrottad av mer inbitna fans än mig, kunde jag inte undgå att mina idoler spelade märkligt otight. Den lilla fylla jag hade uppnått genom två förbjudna folköl dolde inte heller Maja Ivarssons makalösa falsksång. När jag nu sitter, själv och spiknykter, med demons första låt 10 Years Ago i öronen är det verkligen omöjligt att undgå hur dåligt Sugarfee spelar, men framförallt den falsksång som sångerskan Emely i likhet med Maja, dränker låtarna i. 

När låtmaterialet genomgående sviker, med enformiga och förutsägbara låtar, är Sugarfees energi den enda ljuspunkten. Den lilla hitpotentialen som ibland glimtar förbi i låtarnas refränger går man miste om tack vare ogenomtänkta och pubertala arrangemang, men när bandet lyckas tämja sin energi i den drivande synthslingan i tredje låten Cherry får jag lite hopp för bandet. Tråkigt nog är det den enda gången som Sugarfee blixtrar till, i övrigt lyckas bandet aldrig komprimera ner sin energi till riktigt skivmaterial.

Tack vare energin hade Sugarfee förmodligen fungerat som liveband, och säkerligen gett mig en kväll ganska lik min dust med The Sounds 2006. En kväll där man glatt stänger av öronen och fokuserar på att inte bli nertrampad.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Sugarfee ()

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner