Joyzine.se


Recension - Skiva

Kürten
Gå Kürten Gå, 2002
Skivbolag: Nausea prod
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2003-06-24
Hemsida: -

Denna samling anarkister från Småland/Skåne har knåpat ihop en fullängdare där det är texterna som står i fokus. Jag måste säga att stundtals är de välformulerade livsåskådningarna riktigt underhållande, medan ett och annat ord även är tänkvärt. Jag är svag för korta, men pricksäkra texter som exempelvis den i Chopa. ”Ingenting att älska/ Ingenstans att älska/ Ingenting att älska i/ Ingenting att älska för/ Ingenting att älska mot/ Ingenting att älska med/ Ingenting att älska som/ Ingenting att älska på/ Ingenting att älska under”. Lysande!

Musikaliskt rör sig Kürten inom ett brett men avskalat spektra. Här ryms allt från lite försiktig rock (ungefär som bob hunds lillebror) till spokenwordkompositioner. Däremellan kläms det in lågmäld pop, lite jazz och ett och annat visparti. Det är musikalisk mångfald och det sägs ju att omväxling förnöjer.

Tyvärr är det dock ingen vidare intressant musik. Det är ganska sega och osvängiga bitar som radas upp, vilket gör att du inte kan sätta på den här skivan bara för att njuta av toner. Tur då att texterna är såpass välformulerade som de är.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner