Joyzine.se


Recension - Live

Jens Lekman
Way Out West, Göteborg
2010-08-13
Av: Anton Wedding
Publicerad: 2010-08-17
Hemsida: www.jenslekman.com

Publiken framför största scenen är oväntat gles när Jens Lekman och hans band, med musiker hopplockade ifrån hela världen, inleder festivalen. Jens är på gott humör och svävar ut i små flygturer och andra teatraliska moment på scenen. I refrängen till den Göteborgsbaserade låten A Sweet Summers Night On Hammer Hill sjunger hela bandet fram en dunkande hjärtrytm och Jens avslutar låten genom att låta mikrofonen falla mot sitt bröst så att det låter som ett hjärtslag.

Jens Lekmans band låter rutinerat och är på lika gott humör som Jens själv och där de står på scenen, alla med gyllene nycklar kring halsen, känns de mer som en enhet än en soloartist med ackompanjemang. De varvar gamla hits som Your Arms Around Me och Black Cab med nytt material, som får nyfikenheten inför det kommande albumet att växa, och spelningen behöver aldrig svikta. Musiken är storslagen samtidigt som den är jordnära och med sina finurliga texter, sin trallvänliga musik och varma utstrålning förtjänar Jens Lekman en betydligt större publik än han har under fredagsförmiddagen.

När spelningen tar slut känns det som det som att den har varit väldigt kort. Men då har vi trots allt fått över femtio minuter av högklassig musikunderhållning.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Årets bästa skivor 2004
The Hidden Cameras
Jens Lekman (2012-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner