Joyzine.se


Recension - Live

Jonna Lee
Storan, Göteborg
2007-12-04
Av: Christian Stenbacke
Publicerad: 2007-12-11
Hemsida: jonnalee.com

Jag borde ha kunnat lista ut på förhand att det aldrig kan sluta väl att ladda upp inför en spelning genom att dricka fyra koppar kaffe. Förbannelse till alla lockande erbjudanden enligt den gamla devisen more for less. Och att jag verkligen tror att jag sparar pengar genom att göra av med dem, om än i mindre skala än brukligt.

Till råga på allt går jag fel. Inte för att det är svårt att hitta till Storan, något kommer jag faktiskt ihåg från mina två år boendes i staden, men när hela byggnaden är tapetserad med reklam för en musikal starring Måns Zelmerlöv, inte ett ord om Ed Harcourt, då blir jag nervös. Det vore onekligen olyckligt att hamna på kabaré en kväll som denna. Efter att ha snurrat två varv runt byggnaden för att leta efter alternativa ingångar ger jag till slut upp. Det får bära eller brista, Måns eller Ed. Det blev ingen av dem.

Det blev Jonna Lee. Jag älskar verkligen när man får chansen att slå två flugor i samma smäll; lika mycket som jag gillar Ed Harcourt, lika mycket är jag spänd på att få syna damen bakom den underbara låten Dried Out Eyes, Jonna Lee. Och det är så subtilt, och det är så försynt, när ridån väl går upp. Där står hon, ensam med en gitarr, mitt bland Eds piano, en gatlykta, en soptunna, en stärkare och en bastrumma. Det är allt. Inramat med Storans fantastiskt vackra interiör är jag redo att hänföras.

Hänförd blir jag. Bitvis. Jonna Lee fascinerar mig, jag trodde att begreppet man/kvinna med gitarr hade tagits så långt det gick för länge sedan, ändå finns det något med Jonna som lockar. Nu bemästrar hon även pianot, vi bjuds på ett par vackra bitar därifrån, men det är sången, eller sångtekniken, jag går i gång på mest. Jonna Lee är modig, hon har självförtroende. Sånt lyser igenom. Sedan är kanske låtmaterialet fortfarande något ojämnt, även om Dried Out Eyes fortfarande är en hit. Jag ser ändå Jonna Lee som en oslipad diamant, framtiden tillhör Jonna Lee.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Jonna Lee
Arvikafestivalen 2009
Jonna Lee (2009-07-03)
Jonna Lee (2009-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Max, 2007-12-19 21:41:56 (195.252.32.71)

Jag älskade hennes spelning

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner