Joyzine.se


Recension - Live

Pennywise
West Coast Riot, Göteborg
2009-06-25
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2009-06-28
Hemsida: www.pennywisdom.comPennywise ska föreställa ett av dragplåstren på den här festivalen, ändå bränner det bara till en enda gång under hela konserten och det är när gruppen skjuter av en intensivt bubblande cover av Ramones paradnummer Blitzkrieg bop. Så mycket roligare än så blir det inte och även om publiken spontanexploderar i allsång när hitmelodin Bro Hymn får avsluta tillställningen är framförandet av just den låten ärligt talat ganska svajigt och platt. Pennywise borde efter alla gånger de framfört den melodin ha lärt sig att kunna göra den till en dominerande betongkross i sömnen.

Jag tänker inte särskilt mycket på det under själva spelningen, men när jag direkt efteråt tittar på mina amatörmässiga fotografier konstaterar jag att fyra svartklädda herrar framför en helt svart bakgrund inte är så värst skoj att titta på. Lite färglöst på något sätt, lika färglöst som amerikanernas spelning som helhet.

För mycket attityd och för lite innehåll är en anmärkning som snarast brukar passa bra när man skriver om metalkonserter, men det är precis så Pennywise känns. De försöker från scenen bygga upp en känsla som är grabbigt tramsig och machohäftig på en och samma gång och faller platt någonstans där mittemellan. Konserten är helt enkelt inte så kul som den borde kunna vara när gubbarna sin stigande ålder till trots fortfarande visar upp en energi som inte står dagens uppkomlingar långt efter.

Det största problemet är emellertid att musiken inte fäster. Ljuder är lågt, framförandet lite slappt och Pennywise känns inte som om de själva tror på sin egen liveakt längre. Förutom då i en viss punkklassiker, för då glöder det om precis hela Frihamnspiren i Göteborg.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Genom eld och lågor!
West Coast Riot 2009
Pennywise (2012-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner