Joyzine.se


Recension - Skiva

Memory Garden
Tides, 2009
Skivbolag: Vic Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2009-07-20
Hemsida: www.memorygraden.net

Det är ett klassiskt fenomen som är väldigt vanligt förekommande i undergrounden att racka ner på musik som spelas genom kommersiella kanaler och blir populär bland stora människogrupper utan egentligt musikintresse. Argumenten är sjukligt många och de flesta av dem också väldigt sanna.

Radio- och tevekanaler är ofta köpta, tidningar publicerar bara texter om band ifall de också köper annonsplats och mängder av band anpassar sitt sound för att kunna tilltala en större publik. Produktplacerade uppkomlingar säljer platina medan gäng som harvat hela livet i sitt garage inte har en käft i publiken på sina spelningar. Credfrågan är förstås också viktig, det är svårt att hålla fast vid en trogen publik (på fem personer) om man har med en låt på ”Hitz for kidz”.

Det är lätt att vara tuff och spotta på allt vad kommersialism och mainstream heter och jag förstår och kan hålla med många av dem som hyser aversion mot de reklamfinansierade etermedierna. Men, och det är ett oerhört viktigt men, där görs i alla fall ett urval. Där sitter någon och väljer bort skräp som inte passar för det definierade syftet. Undergrounden må vara hur elitistisk och credbaserad som helst, men där sker inte urvalet på samma sätt. Kritiken är så liten att medelmåttiga band och ännu sämre gäng tillåts förpesta marknaden och göra sökandet efter ny bra musik oerhört snårigt.

Hade en ordentlig urvalsprocess tillåtits ske hade jag sluppit sitta och lyssna på ännu ett onödigt band som Memory Garden. Ett band som med sin slöa doom/heavy metal visar att de saknar all finess som krävs för låtskrivande. Med ett kritiskt filter hade ”Tides” aldrig givits ut och definitivt inte, som nu är fallet, återutgivits. Så underground folket kan titta snett uppåt hur mycket de vill, men i själva verket är de ungefär lika skräpiga själva.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner