Joyzine.se


Recension - Demo

The Great Decay
S/t
Av: Anna Enkvist
Publicerad: 2010-09-28
Hemsida: myspace.com/thegreatdecay

Någonstans i bakhuvudet ringde det en klocka när jag satt med denna demo i min hand och läste bandnamnet. Är inte The Great Decay också en gammal Cursive-låt? Svaret är: Ja. Och det finns inga som helst tvivel om att denna inderockkvartett från Hässleholm hade Cursive som stor influens när de kokade ihop musiken till denna demo såväl som när de valde bandnamn.

Det är bara två låtar på denna välproducerade demo. I sju minuter får man avnjuta riktigt vass musik och riktigt bra lyrik. Det är tight, det är explosivt och när I’ve never been to Moscow klingar ut vill jag bara höra mer.

Om ni var på årets upplaga av Siestafestivalen hade ni kanske turen att få se The Great Decay spela live. De vann nämligen bandtävlingen som norraskåne.se anordnade i vintras och första pris var en spelning på festivalen i hemstaden. Om ni, precis som jag, inte var på plats i Hässleholm när det begav sig så tycker jag att ni ska hålla både öron och ögon öppna. För om inte världen har blivit spritt språngande galen är jag alldeles säker på att vi kommer få höra mer från dessa skånepågar.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

The Great Decay ()

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner