Joyzine.se


Recension - Skiva

Simbiose
Economical Terrorism, 2012
Skivbolag: Rastilho Records
Av: Jesper Robild
Publicerad: 2012-07-25
Hemsida: www.simbioseband.com

Portugal har inte direkt världens starkaste metalscen. En majoritet av planetens metalfans är antagligen portugisisktalande, ironiskt nog. Men de råkar bo på andra sidan Atlanten, och hård musik är något som hamnat i skymundan i Portugal. Så det är alltid glädjande att höra band försvara den inhemska scenens plats på den europeiska musikkartan.

Simbiose är pissförbannade på allt och alla som förstör samhället, precis som ett grindigt crustband ska vara. Mallen följs till punkt och pricka med 13 snabbisar på 28 minuter, d-takt och k-pist med bebisar som ammunition på omslaget. Inte en sekunds andningspaus. Och det är just plikttrogenheten som gör att skivan blir ganska enkelspårig och ointressant. De lite mer öronvänliga Rise Again och Drowning In Shit har potential att hamna på min joggingplaylist. I övrigt är det här ingenting vi inte hört förut. Nästan.

Det finns ett element som är nämnvärt, nämligen att hälften av låtarna framförs på portugisiska. Inslaget höjer inte kvalitén, men åtminstone ur ett analytiskt syfte är det intressant. Inte för att man hör vad de brölar vilket språk det än handlar om, men en låt om massakern på Utöya framförd på nämnda språk är nog något som inte gjorts eller kommer göras av någon annan orkester.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner