Joyzine.se


Recension - Skiva

Johanna Nordström
True Or Not, 2010
Skivbolag: Fixe Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2010-07-17
Hemsida: myspace.com/johannanordstrom

Vissa kallar det att ”definiera pop på sitt eget sätt”, andra skulle snarare se det som ett tydligt tecken på rastlöshet. Det här att kuska världen runt, spela in lite här och lite där och sedan släppa ett debutalbum där influenserna spretar och låtarna inte riktigt hänger ihop. Jag för min egen del blir mer och mer säker på att Johanna Nordström tillhör den senare skaran när jag umgås med ”True Or Not”.

För det spelar ingen roll hur duktig Johanna Nordström är, hur fint hennes röst klingar i de inte alltid helt perfekt producerade melodierna, eller hur stor idérikedom hon visar upp. När allt hon gör är förmedlar känslan av ett rastlöst och planlöst sökande är det ofelaktigt den som dröjer sig kvar i minnet när sista låten klingat ut.

Från världsmusik dimper sångerskan klumpigt ner i jazz för att i kompositionen därpå låtsas att hon heter Maia Hirasawa och släpper genuina, enhetliga plattor. Det hade kunnat vara spännande och intrikat, men känns mest själlöst och vilsekommet. Det kan mycket väl vara så att det här är en fas som Johanna Nordström måste gå igenom för att hitta sitt sanna artistjag, men i så fall hoppar jag gärna över ”True Or Not” och återkommer när det blir dags för en ny skiva och ett riktigt uttryck. När hon faktiskt ”definierar pop på sitt eget sätt” på riktigt.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner