Joyzine.se


Recension - Skiva

Flogging Molly
Float, 2008
Skivbolag: Side One Dummy
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2008-03-01
Hemsida: www.floggingmolly.com

Hultsfredsfestivalen 2007 var snudd på katastrof. Inte bara för arrangörerna som gick många bittra miljoner back, utan även för oss besökare. Överallt gapade publikytor halvtomma och den riktiga festivalstämningen ville inte alls infinna sig. Folk söp hellre i sina tält än gick på spelningar, till och med, med etablerade artister. Men det fanns ett undantag – Flogging Molly.

När Los Angeles-krigarna klev upp på scenen i solgasset under torsdagseftermiddagen var det smockfullt vid Pampas. Och alla var glada, alla dansade festivalen var precis så härlig som en Hultsfredsfestival brukar vara. Flogging Mollys irländskt klingande pubpunk är som klippt och skuren för liveformatet. Inte konstigt att folk skriker sig hesa efter bandet varje gång det ska önskas gäng till sommarens festivaler.

Nya plattan ”Float” är ett vidare bevis på att Flogging Molly fortfarande håller konceptet. Att medlemmarna börjat komma upp i åldrarna avslöjar sig i det nedstämda titelspåret och avslutande kanonballaden The story so far. Annars är det samma gamla fyllbultar med alkoholfryntliga kinder, fiol och banjo som presenterar sig. Alla ska kunna skråla med i en Flogging Molly-låt efter några pints och i Lightning Storm dansas det rent av på bardisken.

Det hade kunnat bli för speedat och överkäckt, men gruppen är rutinerad. ”Float” är resultatet av många års laborerande med ett patenterat sound. Herrarna vet precis hur de ska göra. Snabbt blandas med lite slöare i det bästa irländsk punkrock från staterna har att erbjuda. Rätt igenom skapar Flogging Molly en härlig känsla.

Men det är klart, den här typen av musik gör sig som allra bäst på en livescen. Jag ser gärna Flogging Molly på en svensk festivalscen i sommar, frågan är om de kommer besöka mer än West Coast Riot?

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Hultsfred 2007 - Året då ingen gick på spelningar
Putte i Parken
Flogging Molly (2012-07-04)
Flogging Molly (2011-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner