Joyzine.se


Recension - Live

Phoenix
Hultsfredsfestivalen
2006-06-15
Av: Christian Stenbacke
Publicerad: 2006-06-20
Hemsida: www.myspace.com/wearephoenix

Franska discopopparna Phoenix tar steget upp till Pampasscenen i år. Något de gör med rätta, kanonspelningen i Atlantistältet 2004 gav verkligen mersmak och visst har folket hittat till Pampas även denna soliga fredagseftermiddag. Fransmännen har även en aningen förbryllande backdropp, en högst kulört historia med orden ”nec pluribus impar” inpräntade. Ett extra plus till alla er som vet vad det betyder, en ledtråd: Ludvig XIV:s valspråk, Storhetsvansinne någon?

Nog för att nya skivan ”It’s never been like that” inte riktigt kommer upp i samma klass som ”Alphabetical” från 2004, Phoenix är ändå ett band som alltid levererar live. Det låter helt enkelt ruskigt bra om precis varje låt och sångaren Thomas Mars underskönt lena stämma påminner om den ljuvaste sommarvindssmekning. Det är fascinerade att lyssna på denna fransos som inte missar en endaste ton under hela konserten. Ändå är det just de äldre låtarna som väcker störst respons, Run run run och främst dunderhitten Everything is everything renderar stor allstång. I’m an actor förtjänar även den att omnämnas i positiva ordalag.

Till Phoenix nackdel står faktiskt bara de själva. Den luftiga och polerade drömpoppen blir efterhand aningen tröttsam. Kanske har det med den otroligt varma och gassande solen att göra också, men steget upp till Pampas från Atlantis är ändå ganska stort. Det är ett större utrymme att fylla och oftast en längre speltid. Frågan är om inte ett fullproppat Atlantis hade varit att föredra i år igen.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Seventribe
Årets bästa 2012 enligt Johan Norström
Agathodaimon (2009-01-01)
Phoenix (2009-05-30)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner