Joyzine.se


Recension - Skiva

Pain Principle
Waiting for the flies, 2007
Skivbolag: Blind Prophecy Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2008-01-17
Hemsida: www.painprinciple.org

Om man ämnar bygga sin musik kring fräna trumpassager och idogt smatter kan det vara en poäng att trumset låter bra. Inte som på ”Waiting for the flies”, triggat till absurda proportioner och så stelt att tanken att det måste vara en trummaskin slår mig flera gånger. Det ligger dessutom som ett platt filter över ljudet, vilket blir smärtsamt tydligt när trummorna tillåts ta ovanligt stor plats. Att en rutinerad räv som Eric Rutan (Hate Eternal, ex-Cannibal Corpse) suttit i producentstolen är i sammanhanget märkligt. Han måste ha somnat när trummorna spelades in och hela klabbet mixades.

Att jag hänger upp mig så på en detalj som trumljudet är självklart ett resultat av att Pain Principles thrashförstärkta dödsmetall i grunden inte är särskilt intressant. När låtarna inte griper tag får man gott om utrymme att fundera över annat. Och faktum är att större delen av ”Waiting for the flies” låter oerhört stelt, krystat, rent av skitnödigt. Att Pain Principle fört en tämligen anonym tillvaro i Floridas undergroundscen sedan 1993 förvånar mig inte det minsta.

Kevin Bullock misshandlar förvisso sina stämband på ett hemtrevligt sätt. Men inte ens en god sångare kan rädda det här standardmässiga hantverket från att vara långtråkigt. Gruppen säger sig ta intryck av Pantera. Där handlar det snarast om storögt beundrande, knappast komponerande på samma nivå.

Glöm och gå vidare, ingen – inte ens Eric Rutan – kommer minnas Pain Principle så det finns ingen anledning att ni gör det heller.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner