Joyzine.se


Recension - Skiva

Symbolyc
Engraved Flesh, 2009
Skivbolag: My Kingdom Music
Av: Patrik "pk" Nilsson
Publicerad: 2010-04-01
Hemsida: myspace.com/symbolyc

Tänk er ett hårdare och tyngre Death, Dissection eller ett något mer återhållsamt Deicide så får ni nånting som skulle kunnat låta som Symbolyc. Detta är Death/thrash när den är i sitt esse och det är en njutning att lyssna på vad dessa italienare fått ihop i musikväg. Enligt det medföljande infobladet kan man läsa att de är ”the true candidate to the throne of the extreme Italian scene”. Det brukar alltid stå något liknande på alla infoblad man får med alla skivor men den här gången så är det ingen falsk marknadsföring.

Det paradoxalt bästa och sämsta med låtarna är att sången varvas friskt mellan väsande skrik liknande Dani Filth (Cradle Of Filth) och David Vincents (Morbid Angel) mäktiga stämma, men aldrig riktigt når upp i någon av dessa legendarers klass. Däremot låter de hur grymt som helst ihop. Eftersom dessa två stilar ofta ligger över varandra och därmed förstärker stämningen har jag svårt att se hur de ska klara av detta live, men på skiva låter det hur bra som helst och det är ju som sagt det jag får gå efter.

Hade den här skivan kommit för 15 år sen hade den haft kultstatus nu, även om jag tror att den har alla chanser att slå sig in på dödscenen ändå och alla som säger sig gilla dödsmetall bör införskaffa ”Engraved Flesh” omedelbart. Betyget är så nära en femma man kan komma men eftersom jag bara ger fullpottare till band som är magiska så får jag tyvärr hålla mig till nivån under. Men det är såååååå jävla nära.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner