Joyzine.se


Recension - Skiva

Greta Kassler
Känner du skuld?, 2006
Skivbolag: Buzzbox Records/Trapdoor Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2006-09-19
Hemsida: www.gretakassler.net

Efter ett välbekant annonseringspling, hämtat från valfri svensk tågperrong, ropas ett kort meddelande ut av en sval informatörska. ”Spår sex utgår på grund av nedskärningar, lyssnare hänvisas till spår sju”. Det sjätte spåret på ”Känner du skuld?” är i sammanhanget av Greta Kasslers massiva samhällskritik stor humor. En andningspaus som så väl visar glimten i ögat som den kärnfullt analyserar sin samtid.

Tyvärr är Greta Kassler inte alls lika träffsäkra vad gäller musiken. Snarare tvärtom. Gängets trallpunk har en skvätt Coca Carola, lite Radioaktiva Räker och ett och annat gemensamt med Varnagel. Precis de där klassiska elementen som svensk trall byggs på. Men till skillnad från upprabblade band har Greta Kassler inget vidare sinne för att skriva intressanta låtar. ”Känner du skuld?” är fjorton spår som varken fäster eller engagerar.

Vad gänget saknar är melodier att tralla med i. De kan smiska d-takt, de vet att man ska sjunga illa och smida in en och annan slinga. Så långt allt rätt. Men inte en enda av låtarna får mig att vilja tralla så som forntidens storheter. Det är för platt helt enkelt, och det funkar inte i en genre där allt redan är gjort flertalet gånger. Om du inte själfullt brinner för allt vad Greta Kassler sjunger om kan jag inte se att du skulle få ut särskilt mycket av den här inspelningen.

Ibland dyker det upp små ljusglimtar – inte minst senaste skivan med Slutstation Tjernobyl – som får mig att tro på att trallpunken faktiskt har ett liv efter detta. Men jag tvivlar när gäng som Greta Kassler faktiskt försöker övertyga mig om att dödsdomen verkligen är utfärdad.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Greta Kassler (2008-01-01)
Greta Kassler (2007-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner