Joyzine.se


Recension - Skiva

Greta Kassler
Miss universum (ep), 2007
Skivbolag: Buzzbox Records/Trapdoor Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2007-04-10
Hemsida: www.gretakassler.net

Greta Kassler är argare än någonsin. Förra året beklagade jag mig över att gängets debutalbum ”Känner du skuld?” bara var ett rapande av trötta punkklyschor. Det tycker jag fortfarande. Och nu tycks även herrarna i bandet insett att så var fallet. De har blivit argare mer koncisa och gör sig betydligt bättre i det trånga ep-formatet.

Nu kan man inte påstå att Greta Kassler gått och blivit något speciellt. De är fortfarande en samling gossar som surfar i Radioaktiva Räkers bakvatten och ältar sin avund inför dem som har pengar. Men på ”Miss universum” går trallpunken snabbare än tidigare. Bandet växlar sin samhällskritik med några ironiska poänger och lyckas tillskillnad från tidigare låta angelägna.

Genom fem spår hinner man heller inte tröttna. Det är en dräkt som passar Greta Kassler utmärkt. De laddar upp, laddar ur och sedan är det slut på dryga tio minuter. Alldeles utmärkt för ett band som ännu inte bevisat att de kan behärska fullängdsformatet. ”Miss universum” är ett tydligt steg framåt. Kanske kan den här orkestern bli något trots allt.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Greta Kassler (2008-01-01)
Greta Kassler (2006-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner