Joyzine.se






Recension - Live

Bob Log III
Guskelov, Norrköping
2005-11-24
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2005-11-29
Hemsida: www.boblog111.com

Att det inte är så där mycket folk som det brukar vara på Klubb Republiks tillställningar den här kvällen har förmodligen två förklaringar. Dels är det kvällen innan löning och trots den billiga entrépengen tryter väl kulorna hos folket. Dels är Bob Log III en vågad bokning, inte alls lika lätt att sälja in som exempelvis lyckade svenska band i stil med The (International) Noise Conspiracy eller Svenska Akademien. Detta till trots tycker jag att Bob Log är en av de roligaste bokningar föreningen gjort. Ibland behövs något lite udda och säga vad man vill om musiken, men det är underhållning när den ensamme amerikanen beträder scenen.

Utrustad med en gitarr, bastrumma och cymbal släpper den hjälmförsedde galningen loss sin slide/bluesrock. Det vore lögn att säga att man kommer ihåg en enda komposition efter spelningen, men så länge det varar svänger det riktigt friskt och framförallt visar sig snubben ha full koll på sina kroppsdelar. Fötterna pumpar som tokiga i alla möjliga takter samtidigt som han ekvilibristiskt gnider sina strängar. Det här är ett riktigt skoj sätt att använda musikalisk talang på.

Inte nog med att Bob Log III spelar fantastiskt svängigt och med inlevelse, han visar sig också vara en god entertainer. Mellan låtarna snackar han friskt och har inga som helst problem att få publiken med sig. Utläggningen om hur han vill fånga och döda storsjöodjuret för att göra det till en massa hamburgare drar ner skrattsalvor. Över huvud taget är det väldigt underhållande att titta på Bob. Han drar det visserligen lite långt när han tar upp två tjejer på scenen som ska sitta på varsitt av hans knän medan han spelar en låt, men det är sådant man får köpa. Jag rycks med av jänkarens entusiastiska show och är beredd att köpa det mesta.

Mot slutet av konserten – som är lite väl kort, eller gick tiden bara snabbt för att det var bra? – hänger Bob på sig en IFK Norrköping-halsduk som för att smöra publiken lite ytterligare och omedelbart bryter spontana fotbollssånger ut i lokalen. Jag tror bestämt det finns en viss klack som har en förkärlek för Bob Log. Att gå hem och lyssna på Bobs skivor är knappast lockande, men som enmansshow är han grym. En bra bokning av Republik. Försök se honom om ni får möjligheten gott folk!

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Klubb Republik
Långt ifrån bäst, men ändå fest

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.se



artiklar / krönikor
recensioner