Joyzine.se


Recension - Skiva

Los Natas
Tormento mental y paranoico (7"), 2003
Skivbolag: Black Juju
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2003-12-23
Hemsida: www.natasrock.com

Det är möjligt att det beror på att jag inte har växt upp med LP eller andra nostalgiska orsaker, men jag förstår inte storheten med formatet. Det framstår som en gåta för mig hur så många personer kan hylla LPn som något fundamentalt, något ljusår viktigare än CDn. Inte nog med att det är opraktiskt, jag tycker dessutom – bortsett från några få enstaka fall – att ljudet blir betydligt sämre på LP.

I argentinska Los Natas fall är det här med ljudet ett stort problem. Det är klart att det går att få en smutsigare och inte fullt så klinisk ljudbild på en LP, men tyngden och skärpan försvinner. Sydamerikanerna hade helt klart behövt lite mer kraft och tryck på den här 7:an. Den är på tok för mesig för att kunna uppskattas fullt ut.

Det är två covers som gäller på den här inspelningen. På sida A är det Hawkwinds komposition Brainstorm som tolkas i en håglös och slapp version under namnet Tormeta Mental. Bitvis känns det till och med taffligt och jag stör mig något enormt på det usla ljudet. Då är Black Sabath-klassikern Paranoid (här omdöpt till Paranoico) betydligt roligare. Det må vara hänt att det är svårt att misslyckas med ett sådant guldkorn, men i den lyckas bandet i alla fall frammana en form av stämning.

Som ni säkert förstår är det här ett släpp ni klarar er bra utan.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner