Joyzine.se


Recension - Skiva

City And Colour
Little Hell, 2011
Skivbolag: Dine Alone Music
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2011-06-24
Hemsida: cityandcolour.ca

Jag antar att Dallas Green ser City And Colour lite som ett andningshål. Mannen som vanligtvis lever ut betydligt mer dissonanta rockdrömmar tillsammans med Alexisonfire rör sig inom ramarna för sitt soloprojekt från singer/songwriter till en ganska försiktig form av retrorock.

”Little Hell” börjar trevande om än ganska angenämt i We Found Each Other in the Dark och därifrån puttrar det på en stund. Ganska snabbt infinner sig dock känslan att det här inte riktigt är vad kanadensaren ska syssla med. Dallas Green har när han står på sin solotopp en riktigt juste pryl som säkert kan locka fram en och annan känsloyttring. Men han varierar den inte. Även om det blir mer och mer rockigt ju längre skivan spelar är känslan att variationen är alldeles för dålig. Har man hört det första har man också hört det sista.

Därmed blir ”Little Hell” snabbt ganska tråkig. Dallas Green har heller ingen sådan där riktigt vass, känslosam eller minnesvärd röst och det gör det ännu svårare att motivera elva låtar som låter i princip likadant. Att han förstår sig på singer/songwriter hantverket spelar ingen roll, jag hade ändå velat ha lite mer spets för att City And Colour ska kännas som ett vettigt sidoprojekt.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner