Joyzine.se


Recension - Skiva

Winterborn
Farewell to Saints, 2009
Skivbolag: Massacre Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2009-05-23
Hemsida: www.winterborn.info

Att inte räcka till och att inte längre ha glöden är två väldigt skiljda saker som i skivsammanhang kan ta sig väldigt lika uttryck. När jag ska behandla finska Winterborn vet jag faktiskt inte alls vilken av åkommorna som är den rätta diagnosen. Å ena sidan vore det konstigt om glöden och viljan runnit ur gruppen redan till dess andra platta (även om medlemsbytena varit många och tärande). Å den andra vore det ytterst märkligt om stora Massacre kontrakterade ett utländskt heavy metalband som tar sig hutlöst med vatten över huvudet (sådant brukar vara förbehållet inhemska klåpare).

Oavsett vilket som är fallet är ”Farewell to Saints” en trist ursäkt till heavy metal som inte alls står sig i konkurrensen 2009. Produktionen är burkigt platt och sångaren Teemu Koskela tämligen medelmåttig, men framförallt står Winterborn och vevar riff på riff hämtade från återvinningskartongen. Låtmaterialet låter oinspirerat, gjort och rent av taffligt. Inte ens några nervösa thrashflörtar eller krigssamplingar ändrar på det intrycket.

Låtmässigt räcker de här finnarna alltså inte alls till och det glöder inte det minsta om ”Farewell to Saints”. Diagnosen bör således ställas till medelmåttighet och botemedlet stavas tystnad. När inte ens ett tyskt skivbolag hittar något riktigt bra att skryta med i pressreleasen (det största Massacre kommer upp med är en förbandsturné till Doro 2006) då är det riktigt magert. Nu är recensionen slut, nu kan ni glömma Winterborn.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Winterborn (2006-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Finn, 2009-06-08 15:44:45 (194.215.166.254)

Kimpoo svedu fittuu !!

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner