Joyzine.se


Recension - Skiva

Winterborn
Cold Reality, 2006
Skivbolag: Massacre Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2007-01-23
Hemsida: www.winterborn.info

Debuterande finnarna i Winterborn vill mycket, det hörs på ”Cold Reality”. Och som musiker betraktade har de stora förutsättningar att lyckas. Rytmsektionen är tight, gitarrfingrarna flinka och sångarna inte helt oävna. Vad som saknas är en egen stil och låtar som verkligen fäster. ”Cold Reality” är alldeles för velig och anonym för att kunna övertyga några större massor.

Finnarna rivstartar med några stycken muskulös heavy metal i spåren bakom Nocturnal Rites och Space Odyssey. Jag gillar det. Det må vara hänt att refrängerna inte fastnar, men där har Winterborn ett fläskigt gung som är få heavy metal-orkestrar förunnat. Men istället för att ta fasta på dessa goda bitar börjar gänget experimentera. Det är pompösa, progressiva bitar hit och klämmig power metal dit och ”Cold Reality” tappar all sin uppbyggda kraft.

I ett vacklande mellan två olika betyg väljer jag ändå det högre, om än med ett tydligt minustecken bakom. Anledningen är att jag ser en framtidspotential i Winterborn. ”Cold Reality” är ett valpigt försök att hitta fram till något som kan vara en vinnande formel. Ett valpigt försök med några medryckande stänkare. Om finnarna bara lägger hurtiga solon på hyllan och avskedar den av sina sångare som envisas med att sjunga i skitnödig falsett kan det här bli något. Ledordet Winterborn borde skriva upp på vägarna över hela replokalen är heavy metal. Följer de inte den stigen är de dömda till att bli ännu ett skickligt gäng som gick obemärkt förbi.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Winterborn (2009-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner