Joyzine.se


Recension - Skiva

Prymary
The Enemy Inside, 2009
Skivbolag: ProgRock Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2010-02-13
Hemsida: www.prymary.com

ProgRock Records är (för de flesta) ett aningen avskräckande bandnamn. Men faktum är att när man väl ger sig i kast med dess releaser visar de sig ofta vara allt annat än orgier i ostigt flum. Jag har fått flera aha-upplevelser från artister ur bolagets stall. Prymary tillhör dock precis den typen av gäng som man lätt, en aning fördomsfullt, förknippar med bolagsnamnet och som säkerligen avskräckt en och annan köpare vid skivhyllan.

Här har vi nämligen ett gäng jänkare som köpt myten om att tekniskt kunnande är en dygd och att en låt blir bättre ju fler partier man klämmer in i den (man får gärna döpa de fem första låtarna till samma sak också). Musikanterna kastar sig från metal, till symfonirock, till saker som är så arty att jag inte ens tänker bemöda mig med att beskriva dem. Allt givetvis utan att det finns någon röd tråd eller någon form av kitt mellan de musikaliska delarna.

De är överdjävliga på sina instrument, så mycket kan jag ge Prymary. Men ni känner ju mig och vet att det knappast är något jag högaktar. I alla fall inte om spelet saknar en extra dos av finess. Vare sig Prymary låter som Falconer, Pain of Salvation, Einherjer eller de värsta av proggare får jag ihop det. ProgRock Records solkar i mina ögon sin delvis upprättade heder genom att ge ut de här pretentionerna.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner