Joyzine.se


Recension - Skiva

New Tide Orquestra
How To Climb A Mountain, 2012
Skivbolag: Hoob Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2012-11-08
Hemsida: www.newtideorquestra.com

Det är nya tider nu, ja, eller hur man nu ska tolka bandnamnet. Jag ska erkänna direkt att jag är novis när det kommer till det här gänget som tidigare gick under benämningen New Tango Orquestra, men som nu alltså droppat den där dansarten och lagt dit ett ”tide”.

Det hela kanske är ganska logiskt, någon tango hörs inte alls på ”How To Climb A Mountain”. Tack så väldigt mycket för det. Vad som istället framträder melodi för melodi är en minimalistisk ljudfond som både förtrollar och upprör. Steget till filmmusikens värld, där gruppens kompositör Per Störby sedan länge verkar flitigt, är inte mer än något halvsteg långt och då förstår ni att de sex individerna målar nättta, bräckliga, dramatiska, you name it fonder, med ganska små medel.

Kontrabas, violin, bandoneon, cello, piano och gitarr är vad som finns i den här helt instrumentala brygden och det gör så klart att det bitvis blir väldigt ödesmättat. Att släppa ut den här skivan på hösten är således ett snilledrag.

Det är andra tider nu och som soundtrack till den här fördömda årstiden fungerar den fräscha nya formen av New Tide Orquestra utomordentligt. Ett band och en skiva att kolla upp.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

New Tide Orquestra

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner