Joyzine.se


Recension - Skiva

DGM
Different Shapes, 2007
Skivbolag: Scarlet Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2007-07-10
Hemsida: www.dgmsite.com

Jävlar, där small det! När Peace of mind sparkar igång med tvåtakt a la Göteborg och aggressiv sång blir jag smått chockad. Fram till dess har jag nämligen mest suckat och himlat med ögonen över den standardproducerade progmetal som ligger på DGMs tallrik. Att de skulle producera en perfekt crossover mellan Göteborgsdöds och hårdhänt power metal fanns liksom inte på kartan.

Tyvärr är det inte särskilt mycket mer än så som överraskar eller glöder på ”Different Shapes”. Italienarna producerar samma anonymt långtråkiga metal som på föregångaren ”Misplaced”. Speltekniskt prickfritt, men musikaliskt ointressant.

Fanns det en given checklista för proganstruken power metal skulle den ha kunnat vara skriven utifrån DGMs tonkonst. Solona finns där, de orkestrala partierna finns där, liksom det klassiska keyboardljudet och slibbigt tillrättalagd sång. Att så mycket svulst och överdjävligt mycket arbete kan beröra så lite! Men Peace of mind är i alla fall en bra låt, mitt i allt annat onödigt tingeltangel.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

DGM (2004-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner