Joyzine.se


Recension - Skiva

Danish Daycare
A Story Of Hurt, 2010
Skivbolag: Smaragd Records
Av: Anton Wedding
Publicerad: 2010-08-14
Hemsida: myspace.com/danishdaycare

Danish Daycare rider på pretentionernas höga hästar genom hela sin debutskiva. Första låten bär den något högtravande titeln A Purpose To My Sins. Engelskan har sina brister och sånginsatsen är inte gjuten, men den gladpopiga låten imponerar och blir med sina tydliga The Cure-vibbar en fin inledning på skivan. Både verser och refränger är snygga och de små pianodrillarna som dyker upp i bakgrunden är riktigt fyndiga. Sen blir det tyvärr inte bättre, det når inte upp till första låtens nivå igen. Med några få undantag är resten av skivan en ganska tråkig blandning malande gitarrer, söta pianokomp och tveksamma sånginsatser.

Ljusglimtar finns i flera av låtarna, men det som är bra slarvas bort i den emellanåt överdådiga produktionen eller glöms bort på grund av den alltför ofta osäkra sången. Skivbolaget skriver att influenser tydligt kan höras från The Cure, New Order och Depeche Mode. Detta stämmer bra, och ibland är influenserna så tydliga att man börjar fundera på om Danish Daycare egentligen vill vara tidigare nämnda band.

Någonstans går det att höra en potential i det här, men för att det ska gå ihop behövs en del jobb på sången och textskrivandet och en vilja att göra något eget av låtarna istället för att gömma sig bakom sina gamla favoritband.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner