Joyzine.se


Recension - Demo

Emerald
The first day of our fall
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2003-05-20
Hemsida: hey.to/emerald

Jag var inte överdrivet förtjust i Emeralds förra – självbetitlade – demo och skrev bland annat ”den sirliga poppen är alldeles för opersonlig/…/Emerald skulle kunna vara vilket countryinfluerat amerikanskt popband som helst”. Det är dock ett intryck som revideras i och med ”The first day of our fall”. Så gott som alla fel är fixade och det här är förbaskat bra countrypop.

Från lysande Mrs. Maze som inleder plattan via titelspåret i mittpartiet och till avslutningen med stillsamma Deception of my mind finns en nerv som det nästan går att ta på. Det är precis så här riktigt bra popmusik ska låta! Musiken är vemodig och vacker precis som jag vill att det ska vara. Sorgsenheten klär låtarna betydligt bättre än den glättighet som verkar vara poppis hos radioaktuella popporkestrar idag. Med hjälp av bedårande stämsång lyfter bandet fram känslorna lite extra och vi bjuds på en passionerad sånginsats från Tobias Borelius.

Jag kan möjligtvis tycka att bandet blir lite enahanda i vissa låtpartier och att tempot då och då säkert skulle må bra av att ökas på lite, men det är småsaker i det stora sammanhanget. ”The first day of our fall” är ett gigantiskt steg framåt för detta Malmögäng. Skivkontrakt nästa?

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Emerald Park - "For Tomorrow"
Emerald Park (2008-01-01)
Emerald Park (2008-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner