Joyzine.se






Recension - Live

Airbourne
Sonisphere, Stockholm
2011-07-09
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2011-07-10
Hemsida: www.airbournerock.com

Det är att sparka in en öppen dörr att jämföra Airbourne med AC/DC, men det inser jag inte när jag gör det. Jag har inte gjort min hemläxa tillräckligt väl för att vara medveten om att gänget som intar scenen framför en hög av Marshall-stackar och med bara brynjor härstammar från samma land som den stora arenagiganten.

Men om de delar hemland eller inte kanske är egalt trots allt. När Airbourne lirar metal påminner det på mer än ett sätt som det åldrande gubbgänget. Det är med andra ord metal som puttrar hemtrevligt i bakgrunden medan man dricker öl (Norrlands Guld starköl på flaska snarare än utspädd folköl i plastglas om man hade näsa nog att hitta rätt ölservering på området), men som snabbt blir enformig och tam om man verkligen ger sig in i den.

Men Joel O'Keeffe och hans mannar ska inte förringas. De gör en klart godkänd arbetsinsats och höjdpunkten på framträdandet kommer när sångaren med bara händerna och gitarren hängande på ryggen klättrar hela vägen upp till scentaket och ovanpå scenen river loss ett riktigt eggande gitarrparti.

Det är vad jag kallar showmanship så det både räcker och blir över.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Sonisphere 2011
Årets bästa 2013 enligt Nina Torbacke

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.se



artiklar / krönikor
recensioner