Joyzine.se


Recension - Demo

Grindnecks
460 from hell
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2005-10-18
Hemsida: www.grindnecks.com

Det är onekligen lätt att anta att det hela ska handla om grindcore när man studerar bandnamnet. Så är dock inte fallet och tur är väl det höll jag på att skriva. Grindnecks manglar nämligen fram thrashig dödsmetall med betydligt längre livslängd än gemene grindorkester.

Missleds nu heller inte av min beskrivning ”thrashig dödsmetall”. Det är inga melodifreak a la In Flames eller Soilwork vi har att göra med här. Snarare ligger ett köttigt manglande band som The Crown nära till hands att nämna som referens. Grindnecks svarar dock för sin egen stil där aggressivt mangel premieras framför försök att leva upp till death metalklyschor.

Bandet består av gedigna musikanter och lyckas piska med en imponerande frenesi på ”460 from hell”. Det är en metaldemo som utan tvekan kommer att rendera bandet ett skivkontrakt. Fyra låtar är på tok för lite, jag vill omedelbart höra mer! Och för er som velat att bandnamnets riktningsvisare varit korrekt; nog finns det en hel del grind insmuget i dödsmetallrenset.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner