Joyzine.se


Recension - Skiva

Affordable Hybrid
The Snake Was a Mistake, 2009
Skivbolag: Tell Me That You Love Me
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2009-03-22
Hemsida: affordablehybrid.com

Jag bevittnade en folktom spelning med Affordable Hybrid på bedrövliga Meeths Salonger i Göteborg för ett bra gäng år sedan. Minns inte om det lät särskilt bra, men det var ett herrans liv och en överdos av energi på scenen. Gitarrsladdarna ven genom luften och ynglingarna framstod som ett gäng getter på grönbete snarare än en nykläckt hardcoreorkester från Vänersborg. Det var fräscht.

Då vill jag minas att killarna dyrkade Refused och spelade svängig hardcore för glatta livet. På debutalbumet ”The Snake Was a Mistake” (som spelades in redan 2007, men nu promotas ytterligare ett varv) har stilen utvecklats en hel del. Visst hör man hardcorerötterna där någonstans och det dyker upp lite uppkäftigt Breach-brytande här och var, men till största delen spelar Affordable Hybrid avig och stökig rock inte alls olik den som likaledes Vänersborgsbördiga Division Of Laura Lee står för. Energi och dedikation står fortfarande i centrum och materialet är som skapat för livescenen.

Tyvärr är skiva och live två fullständigt olika saker. På konsertscenen kommer man lätt undan med att bara vara energiska och visa upp ett okuvligt driv. På skiva fungerar det bara en liten stund. Där har ni det stora problemet med ”The Snake Was a Mistake”. Affordable Hybrid är ganska begränsade låtskrivare som mest bara lever på sin energi. Det gör skivan ganska platt och enahanda. Ynglingarna lär få finna sig i att betraktas som enbart ett utsökt liveband även i framtiden.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Fairfest
Fairfest
Affordable Hybrid (2009-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner