Joyzine.se


Recension - Skiva

Affordable Hybrid
No Area, No Criminals, 2009
Skivbolag: Black Star Foundation
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2010-01-11
Hemsida: www.affordablehybrid.com

Vad som en gång började som Refused-kammad hardcore komponerad i en replokal belägen i ett gammalt mentalsjukhus i Vänersborg har till ”No Area, No Criminals” verkligen ömsat skinn. Så gott som alla tendenser till hardcore är borta och istället har Affordable Hybrid klivit in i vad som i brist på bättre ord måste beskrivas som ett Vänersborgssound.

Ni som kan er västgötska småstad vet vad jag syftar på. Vänersborg har ett stort rockband att skryta med – Division Of Laura Lee. Det är precis i deras fotspår Affordable Hybrid har valt att vandra på den här plattan. Följaktligen matas vi med bångstyrig indierock genom femton spår. Det är riktigt hittigt på sina håll, men samtidigt med tillräckligt mycket tuggmotstånd för att det ska fortsätta att vara intressant.

Gossarna, som skaffat sig skägg och amerikanska grungeuppsyner sedan jag såg dem sist, bjuder in till en melodiös rockfest. Samtidigt skramlar de på riktigt bra och är inte det minsta rädda för dissonanser eller att de gälla skriken ska spricka. Det är intensivt och helt utan tankar om att det måste låta perfekt. Precis samma mentalitet som storebröderna låter råda i studion. Dessutom smyger sig även något brittiskt a la Franz Ferdinand in på sina håll. Det blir inte jättebra alla gånger, men det är utan någon som helst tvekan väldigt charmigt.

Roligt är det dessutom att herrskapet gärna flörtar med musikhistorien (kanske rent av sina egna skivsamlingar?). När ni lyssnar på introna i Faces respektive If you've got the time kommer det vara omöjligt att missa de avsiktliga stölderna från Thåströms Vacker död stad och Black Sabbaths Iron Man. Sådana glimtar i båda ögonen diggar jag.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Fairfest
Fairfest
Affordable Hybrid (2009-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


E, 2010-01-11 23:04:11 (83.248.136.81)

Nostalgi :)

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner