Joyzine.se


Recension - Skiva

Doomsword
My name will live on, 2007
Skivbolag: Dragonheart
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2007-11-27
Hemsida: www.doomsword.it

I sina bästa stunder är Deathmaster en helt okej sångare, men minst lika ofta framstår han som någon form av skämt. Han har ett ansträngt röstläge som nästan låter parodiskt. Hade jag inte vetat bättre hade jag faktiskt kunnat missta honom för någon som ville göra sig lustig över italienare och deras allt annat än goda musiksmak.

Men Doomsword tar förstås sin musik på blodigaste allvar och skulle förmodligen inte förstå en parodi om någon så spelade upp den mitt framför ögonen på dem. Orkestern vill så gärna spela banbrytande episk metal. Och visst, de har en och annan god idé, men ”My name will live on” är väldigt platt. Produktionen är brukig och framförandet långt ifrån den dynamik som krävs av ett gäng som vill locka in sin lyssnare i sensationella äventyrssagor.

Till det positiva som finns att säga om plattan hör den medeltidskänsla som italienarna faktiskt får till ordentligt. I sina lugnaste stunder där det spelas uråldriga stränginstrument och fokuseras mer på stämning än genreklichéer har Doomsword flera poänger. Men så fort de vrider på med heavy metal kliver de på mark som trampats sönder och samman för flera generationer sedan. Där finns inget mer att hämta och om det hade gjort det är Doomsword inte tillräckligt skickliga att utnyttja det.

Och så har vi då Deathmaster (ni får fnissa åt artistnamnet om ni vill). Han är sammantaget inte bra någonstans, men det är ändå ganska underhållande att lyssna till hans högtravande stämma.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner