Joyzine.se


Recension - Demo

The Lyndon Seven
Demo
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2010-04-30
Hemsida: www.thelyndonseven.com

När jag skrev om det här gänget för drygt två år sedan löd domen att ”de är bandet som tar sleazerocken och avsleazifierar den” med en fyra i betyg. Som ni ser har jag inte hittat någon anledning att ändra den åsikten, men bandet har tagit sin musik med på ytterligare en resa sedan senast.

Det handlar fortfarande om rock'n'roll med en hel massa energi och svett som sprutar åt alla möjliga håll. Men på den här demoinspelningen är det snarare så att The Lyndon Seven låter Backyard Babies vackraste stunder stråla samman med Millencolin (och då tänker jag främst på de senare plattorna där närkingarna intagit en betydligt mer vuxen och mogen framtoning). Det är stabilt melodiskt och drivigt rockigt på en och samma gång. Hela tiden med en riktigt snygg nerv som röd tråd genom de två kompositionerna.

Ska jag vara helt ärlig tycker jag det är lite märkligt att det återigen är demoformatet som gäller när den här orkestern på nytt gör sig påmind på våra recensionssidor. Speciellt med tanke på hur mycket skit som faktiskt prånglas ut med pråliga bolagsloggor på konvolutet dagligen. Men det är väl som så att världen inte är rättvis och då får en kompetent grupp som The Lyndon Seven stå i skuggan. Tyvärr.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

The Lyndon Seven ()

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Andreas, 2010-05-03 09:07:05 (212.85.75.2)

The Lyndon Seven är bland det bästa jag hört på mycket länge!

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner