Joyzine.se


Recension - Live

Kvelertak
Metaltown, Göteborg
2013-07-05
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2013-07-09
Hemsida: kvelertak.comDet tar emot att beskriva Kvelertak. Inte för att jag inte vill utan för att det är så förbannat svårt. Det band som på skiva är kul men inte oumbärligt blommar på livescenen ut till en best som är så förtrollande att ord inte räcker till för att kunna måla bilden.

Sångaren Erlend Hjelvik är inte bara en katt bland hermelinerna som den skäggigt långhårige halvnakne frontmannen han är bland annars ganska välkammade norska gossar, han är skogstokig också. Hans sångleverans glöder, hans mellansnack är eldiga och han crowdsurfar gång på gång helt hänsynslöst som en sann entertainer. Han är kul, men han är inte ensam...

...Kvelertak som ensemble är nämligen så samtrimmat kompetent att jag baxnar. Spelglädjen är total, energin så smittande att det rycker i hela kroppen. Här finns inga säkerhetslinor, bara ren och skär dedikation inför musiken och ett ös som om det inte finns någon morgondag. Då blir det ofrånkomligt väldigt kul att uppleva.

Speciellt som det testosteronstinna rockmaterialet som då och då blandas upp med rent black metal-osande partier gör sig bättre på scen än vad det gör på skiva. Låten med samma namn som bandet är rent av helt brutallysande den här aftonen.

Medan svensk rock börjar bli aningen urvattnad känns det som att vi får ställa vårt hopp till Norge där så väl Kvelertak som Honningbarna håller fanan väldigt högt.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Årets bästa skivor 2010 enligt Johan Norström
Årets bästa 2011 enligt Johan Norström
Kvelertak (2010-01-01)
Kvelertak (2014-01-26)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner