Joyzine.se


Recension - Live

Pet Shop Boys
Hultsfredsfestivalen
2007-06-16
Av: Christian Stenbacke
Publicerad: 2007-06-19
Hemsida: www.petshopboys.co.uk

Alltså, det går knappast att undgå att försöka sig på ett par egenhändiga analyser till varför det gått som det har gått för årets festival. Varför publiken sviker. Ett svar kan vara all denna fokusering på hur allt var bättre förr. Velvet Revolver. Gamla gubbar. Ozzy Osbourne. Ett spektakel. Manic Street Preachers, bäst-före-datumet ute för länge sedan. Och så var det Pet Shop Boys.

Jag minns när jag fick min första ”Absolute Dance”-skiva som liten. Det kan ha varit i början på 90-talet någon gång. Man kan väl säga att mitt musikintresse inte helt hade blommat ut då (då var det fortfarande 2 Unlimited som gällde), men det var på väg. På denna skiva fanns i alla fall låten Go West med. Från den dagen är, och förblir, Go West en låt jag bär med mig i hjärtat. Men frågan är om det räcker?

När Pet Shop Boys kliver upp på scenen som avslutande Hawaiiakt på årets Hultsfred känner jag mig återigen som ett litet barn. Inte av nostalgi utan för att Neil Tennant ser så ruskigt gammal och sliten ut. Vad det gäller Chris Lowe har jag ingen aning, snubben står som vanligt gömd bakom ett par solbrillor och en huvudbonad. Ett extra plus till den fina jackan. Men intrycket kvarstår, det som var bra förr är absolut inte lika bra idag.

Alla de gamla goa hitsen spelas förstås. Always on my mind, Se A Vida É och min kära Go West, men det räcker liksom inte. Jag hade i alla fall förväntat mig mer show. Istället fick jag regn, ett par tråkiga dansare som byter kläder i tid och otid och en Neil Tennant i frack och hög hatt. Det räknar jag inte som show. Å andra sidan känns denna spelning ganska typiskt för Hultsfredsfestivalen 2007.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Carl Carlsson
De bästa skivorna 1999

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner