Joyzine.se


Recension - Skiva

Paintbox
The Night, 2011
Skivbolag: Wild Chance Music
Av: Erik Högkvist
Publicerad: 2011-03-12
Hemsida: myspace.com/paintboxpaintbox

Ett återkommande tema på ”The Night” är drömmar. Inte bara genom det drömlika soundet. Flera av texterna har inspirerats av känslan man har i en dröm, enligt Halmstadstrion Paintbox. Ett nästan övertydligt exempel på att detta är avslutande Dream. Det är en ändlöst vacker låt, som i mina öron är skivans absoluta höjdpunkt.

Paintbox har ett mycket unikt sound. De blandar mäktiga stråkarrangemang med akustiska gitarrer och inslag av electronica. Att de därutöver har en helt fantastisk sångerska i Linnea Olsson är självfallet bara positivt. Att lyssna på ”The Night” är som att ge sig ut på en oförutsägbar resa i ett drömskt poplandskap.

Den isländska popdrottningen Björk är en stor inspirationskälla för trion. Det märks. Jag tycker att det på flera plan hörs Björk-ekon i bandets musik. Den där mystiskt storslagna klangen som karaktäriserar hennes musik, är typisk även för Paintbox.

”The Night” är på det stora hela en riktigt bra platta. Stundtals är det så bra att jag inte vill vakna upp, jag vill bara fortsätta drömma.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Paintbox

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner